Radiofrekventni tretman


kapilari1Uklanjanje kapilara radiofrekventnim tretmanom je savremena metoda koja koristi termokoagulaciju za bezbedno i efikasno tretiranje kapilara na bilo kom delu tela. Metodu su razvili vaskularni hirurzi za lečenje malih vena - kapilara, koje se ne mogu lečiti skleroterapijom. Radiofrekventni tretman se takođe može koristiti za uklanjanje vena koje se nalaze na mestima koja su teška za tretman, uključujući lice, zglobove i kolena. Uklanjanje kapilara podrazumeva termokoagulaciju koja trenutno zatvori krvni sud. Za proceduru je potrebno 15-30 min.

Ko su kandidati za uklanjanje kapilara?

Sve odrasle osobe dobrog opšteg zdravlja sa proširenim kapilarima i sa željom za brzom procedurom, bez gubljenja vremena. Radiofrekventni tretman je idealan za tretiranje proširenih kapilara gde god se oni pojave, uključujući i područja za koja drugi tretmani nisu pogodni.

Područja koja mogu biti tretirana:

  • noge
  • ruke
  • gležnjevi
  • kolena
  • lice

Radiofrekventni tretman se ne preporučuje:

  • osobama sa epilepsijom
  • osobama sa poremećajem koagulacije
  • osobama sa pejsmejkerom
  • trudnicama

Kako se izvodi procedura?

Nakon čišćenja mesta uboda koristi se veoma tanka igla kojom se zatvaraju mali krvni sudovi. Kapilari će nakon toga biti zatvoreni i nestaće brzo. Procedura traje prosečno oko 30 minuta i ne zahteva nošenje elastitičnih čarapa. Pošto se u radiofrekventnom tretmanu koriste veoma tanke igle, većina pacijenata ne oseti nikakav bol. Veoma retko to može biti osećaj sličan blagom štipkanju. Velikom broju pacijenata je dovoljan samo jedan tretman, a manjem broju 2-3 tretmana za postizanje optimalnog rezultata.

Oporavak

Nakon ove procedure nije potreban oporavak, jer ne zahteva nošenje elastičnih čarapa, zbog čega se pacijenti odmah mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, uključujući i odlazak na posao.

Kada rezultati postaju vidljivi?

Nakon primene radiofrekventnog tretmana promene su uočljive odmah nakon procedure, a naročito u narednih nekoliko dana. Radiofrekventni tretman daje trajan rezultat.

Šta su prednosti radiofrekventnog tretmana u odnosu na druge procedure?

Najvažnije prednosti su da je manje bolna i da ne ostaju modrice. Pored toga, pruža mogućnost tretiranja područja kao što su kolena, gležnjevi i lice zbog visokog stepena bezbednosti.

 

Laserski tretman kapilara

Radiofrekventni tretman


Centar je osnovao vaskularni hirurg dr Dario Jocić nakon dugogodišnjeg iskustva i iz želje da pacijentima, u ovom delu Evrope, omogući dostupne sve svetske, savremene, minimalno invazivne metode lečenja proširenih vena.

 

KLINIKA


Trešnjinog cveta 1ž
Novi Beograd

+381 66 488 800

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

INSTAGRAM


@dr.jocic.lecenje.vena


Website by mzlaki-logo Studio Mzlaki