Radiofrekventni tretman


kapilari1Uklanjanje kapilara radiofrekventnim tretmanom je savremena metoda koja koristi termokoagulaciju za bezbedno i efikasno tretiranje kapilara na bilo kom delu tela. Metodu su razvili vaskularni hirurzi za lečenje malih vena - kapilara, koje se ne mogu lečiti skleroterapijom. Radiofrekventni tretman se takođe može koristiti za uklanjanje vena koje se nalaze na mestima koja su teška za tretman, uključujući lice, zglobove i kolena. Uklanjanje kapilara podrazumeva termokoagulaciju koja trenutno zatvori krvni sud. Za proceduru je potrebno 15-30 min.

Ko su kandidati za uklanjanje kapilara?

Sve odrasle osobe dobrog opšteg zdravlja sa proširenim kapilarima i sa željom za brzom procedurom, bez gubljenja vremena. Radiofrekventni tretman je idealan za tretiranje proširenih kapilara gde god se oni pojave, uključujući i područja za koja drugi tretmani nisu pogodni.

Područja koja mogu biti tretirana:

  • noge
  • ruke
  • gležnjevi
  • kolena
  • lice

Radiofrekventni tretman se ne preporučuje:

  • osobama sa epilepsijom
  • osobama sa poremećajem koagulacije
  • osobama sa pejsmejkerom
  • trudnicama

Kako se izvodi procedura?

Nakon čišćenja mesta uboda koristi se veoma tanka igla kojom se zatvaraju mali krvni sudovi. Kapilari će nakon toga biti zatvoreni i nestaće brzo. Procedura traje prosečno oko 30 minuta i ne zahteva nošenje elastitičnih čarapa. Pošto se u radiofrekventnom tretmanu koriste veoma tanke igle, većina pacijenata ne oseti nikakav bol. Veoma retko to može biti osećaj sličan blagom štipkanju. Velikom broju pacijenata je dovoljan samo jedan tretman, a manjem broju 2-3 tretmana za postizanje optimalnog rezultata.

Oporavak

Nakon ove procedure nije potreban oporavak, jer ne zahteva nošenje elastičnih čarapa, zbog čega se pacijenti odmah mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, uključujući i odlazak na posao.

Kada rezultati postaju vidljivi?

Nakon primene radiofrekventnog tretmana promene su uočljive odmah nakon procedure, a naročito u narednih nekoliko dana. Radiofrekventni tretman daje trajan rezultat.

Šta su prednosti radiofrekventnog tretmana u odnosu na druge procedure?

Najvažnije prednosti su da je manje bolna i da ne ostaju modrice. Pored toga, pruža mogućnost tretiranja područja kao što su kolena, gležnjevi i lice zbog visokog stepena bezbednosti.

 

Laserski tretman kapilara

Radiofrekventni tretman


Centar je osnovao vaskularni hirurg dr Dario Jocić nakon dugogodišnjeg iskustva i iz želje da pacijentima, u ovom delu Evrope, omogući dostupne sve svetske, savremene, minimalno invazivne metode lečenja proširenih vena.

 

KLINIKA


Trešnjinog cveta 1ž
Novi Beograd

+381 66 488 800

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

INSTAGRAM


drdariojocic
drdariojocic
drdariojocic
drdariojocic
drdariojocic
drdariojocic
drdariojocic
drdariojocic
drdariojocic
drdariojocic
drdariojocic
drdariojocic
drdariojocic
drdariojocic
drdariojocic


Website by mzlaki-logo Studio Mzlaki