Medicinski lepak - VenaSeal

za lečenje kapilara i proširenih vena


Cilj lečenja proširenih vena jeste da se zaustavi povratni tok krvi, a lečenje ove bolesti zatvaranjem ili uklanjanjem obolelih vena podrazumeva usmeravanje krvi do obližnjih, zdravih vena. To se postiže najsavremenijim tretmanom koji se u Srbiji koristi od 2018. godine. Reč je o medicinskom lepku koji se svrstava u minimalno invazivne metode lečenja. Nakon ove intervencije pacijent se odmah vraća redovnim aktivnostima i nije potrebno da nosi elastične čarape. Dr Dario Jocić je prvi vaskularni hirurg koji je ovu metodu izveo u Srbiji u martu 2018. godine.

Medicinski lepak je izdržao test vremena jer se već decenijama koristi u različitim oblastima medicine i potpuno je bezbedan za pacijenta. Sama intervencija podrazumeva korišćenje male količine specijalno formulisanog medicinskog lepka koji se aplikuje na obolelu venu. Na taj način, lepak zatvara bolesnu venu ikrv se preusmerava ka obližnjim zdravim venama.Ovaj jedinstven pristup eliminiše rizik od povrede nerava prilikom intervencije, što ga izdvaja od svih ostalih tretmana lečenja proširenih vena.

Opsežne kliničke studije su pokazale uspešnost u 98,9 odsto slučajeva. Neželjeni efekti su veoma retki i podrazumevaju iste simptome kao i kod drugih tretmana lečenja ove bolesti u daleko manjoj meri. Ovaj pristup u lečenju se u Evropi primenjuje poslednjih nekoliko godina, a dr Jocić je prvi i jedini stručnjak iz regiona koji pacijente leči ovom minimalno invazivnom metodom.

Mlepak1
Mlepak2
Mlepak3
Mlepak4

Kako izgleda postupak intervencije?

Ultrazvučnim pregledom noge se procenjujebolesna površina vene i planiranje same procedure, a tokom cele intervencije lekar na ultrazvuku prati tok samog postupka.Sama intervencija se radi u lokalnoj anesteziji u dozi potrebnoj za uklanjanje manjeg mladeža. Nakondavanja anestezije, lekar na obeleženo mesto postavlja kateter, krozkojuse kasnije aplikuje medicinski lepak. Prilikom postavljanja katetera pacijenti mogu osetiti blagi pritisak, dok je postupak same intervencije bezbolan. Posle tretmana, na mesto uboda se postavlja flaster. Sama intervencija traje oko 30 minuta.

Šta podrazumeva period oporavka?

Nakon intervencije pacijent ustaje i hoda. Simptomi proširenih vena mogu nestati vrlo brzo nakon intervencije, odnosno nakon zatvaranja obolele vene. Posle intervencije može doći do pojave manje modrice. Prednost tretmana medicinskim lepkom je u tome što se pacijent odmah vraća normalnim aktivnostima.

Kome je tretman namenjen?

Svim pacijentima koji imaju problem sa proširenim venama i kapilarima i u različitim fazama bolesti. Takođe, ovaj tretman se preporučuje i pacijentima koji imaju venske rane koje teško ili gotovo uopšte ne zarastaju. Nakon primene medicinskog lepka i ova grupa pacijenata se relativno brzo može vratiti aktivnostima koje nisu mogli da obavljaju u periodu venske insuficijencije.

Pogodan je i za starije bolesnike, takođe je moguće intervenisati I kod bolesnika koji imaju uznapredovalu vensku bolest.

ENDOVENSKI LASERSKI TRETMAN

MEDICINSKI LEPAK

ZA LEČENJE KAPILARA I PROŠIRENIH VENA

SKLEROTERAPIJA

I SKLEROTERAPIJA PENOM

Centar je osnovao vaskularni hirurg dr Dario Jocić nakon dugogodišnjeg iskustva i iz želje da pacijentima, u ovom delu Evrope, omogući dostupne sve svetske, savremene, minimalno invazivne metode lečenja proširenih vena.

 

KLINIKA


Trešnjinog cveta 1ž
Novi Beograd

+381 66 488 800

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

INSTAGRAM


@dr.jocic.lecenje.vena


Website by mzlaki-logo Studio Mzlaki