Laserski tretman kapilara


kapilari3Kapilari (Spider veins) su lako vidlji vikroz kožu i obično se pojavljuju na nogama i licu. Kao i kod klasičnih proširenih vena, pojava kapilara se nešto češće javlja kod žena zbog hormonskog uticaja trudnoće, puberteta i menopauze. Međutim, pojavu kapilara najčešće ne prate tegobe i bolovi, pa ovaj problem pacijenti najčešće doživljavaju kao estetski.

Kapilari su obično uočljivi kao crvene, ljubičaste ili plave promene na koži i mogu izgledati kao grane drveta ili imati oblik paukove mreže. Za razliku od prožirenih vena, oni su obično u ravni sa kožom, odnosno ne izazivaju neravnine na koži. Simptomi koji se mogu pojaviti kod pacijenata koji imaju problem sa kapilarima su umorne i teške noge, pulsiranje, grčenje, otok i svrab. Tegobe se najčešće javljaju nakon dugog sedenja ili stajanja, a nestaju nakon perioda odmora.

Dr Dario Jocić koristi najsavremeniju opremu za lečenje i uklanjanje kapilara. Pacijentima u Srbiji je dostupan najsavremeniji laser za uklanjanje kapilara uz upotrebu VeinViewer tehnologije, koja omogućava hirurgu da pre, tokom i nakon procedure izbegne sve potencijalne komplikacije do kojih može doći tokom operacije. Kombinacija VeinViewer tehnologije i laserske neinvazivne metode omogućava pacijentima bezbolan oporavak i brz povratak svakodnevnim aktivnostima.

Područja koja mogu biti tretirana:

  • noge
  • ruke
  • gležnjevi
  • kolena
  • lice

Kako se izvodi procedura?

Procedura se izvodi bez anestezije i praktično je bezbolna. Uz pomoć VeinViewer-a se identifikuje osnovni uzrok problema i razlog zbog koga su kapilari nastali. Nakon identifikacije kapilari se tretiraju laserom.

Oporavak

Nakon ove procedure nije potreban oporavak, jer ne zahteva nošenje elastičnih čarapa, zbog čega se pacijenti odmah mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, uključujući i odlazak na posao.

Kada rezultati postaju vidljivi?

Odmah nakon intervencije rezultati su vidljivi, ali za pun rezultat je potrebno vreme. Najčešće je potrebno više tretmana nakon kojih se postiže zadovoljavajući rezultat.

 

 

Laserski tretman kapilara

Radiofrekventni tretman


Centar je osnovao vaskularni hirurg dr Dario Jocić nakon dugogodišnjeg iskustva i iz želje da pacijentima, u ovom delu Evrope, omogući dostupne sve svetske, savremene, minimalno invazivne metode lečenja proširenih vena.

 

KLINIKA


Trešnjinog cveta 1ž
Novi Beograd

+381 66 488 800

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

INSTAGRAM


@dr.jocic.lecenje.vena


Website by mzlaki-logo Studio Mzlaki