Proširene vene nisu kožna bolest - Prvi podcast o proširenim venama

Vaskularni hirurg dr Dario Jocić iz Centra za savremeno lečenje vena se već duži niz godina bavi individualnim pristupom lečenju proširenih vena savremenim metodama. S obzirom na nove okolnosti i na razumljiv strah pacijenata, od 01. decembra 2020. Godine, pacijentima će na raspolaganju biti prvi podcast o proširenim venama koji će iz emisije u emisiju davati odgovore na različita pitanja koja muče obolele.

- Ova godina nas je naučila da stare stvari radimo na novi način. Zato smo odlučili da svoje iskustvo i svakodnevni rad približimo pacijentima koji su se našli u nezavidnom položaju zbog situacije sa pandemijom. Sve informacije koje su im potrebne biće obrađivane kroz emisije, ali to svakako neće zameniti njihov odlazak vaskularnom hirurgu. Cilj je da im pomognemo i podržimo njihovu odluku o početku lečenja ove bolesti, uprkos okolnostima u kojima se svi zajedno nalazimo – objasnio je dr Jocić.

Broj novoobolelih od venske bolesti je u porastu svuda u svetu, zahvaljujući načinu života koji vodimo, ali i zbog nedovoljne fizičke aktivnosti. Većina pacijenata sa venskim oboljenjima ne shvata ozbiljnost svog stanja, dok nepravilno lečenje doprinosi značajnoj pojavi invaliditeta, kao i čestih odsustvovanja sa posla i nemogućnosti obavljanja određenih aktivnosti.

- Već u prvoj podcast emisiji smo odlučili da predstavimo značaj pravovremenog i pravilnog lečenja proširenih vena. Ova bolest se ne leči kremama i gelovima, već je hirurški pristup prvi i pravi izbor kako kod nas tako i u svetu. Pacijenti prilikom korišćenja raznih proizvoda osećaju trenutno olakšanje i ublažavanje simptoma, ali to ne zaustavlja dalji razvoj bolesti – izjavio je dr Jocić.

Pored ove teme, kroz emisije će biti predstavljeni svi metodi savremenog lečenja, oblici venske bolesti i komplikacije, kao i procedura koju pacijent prolazi od prvog pregleda do poslednje kontrole.

- Pacijenti će imati mogućnost da, iz emisije u emisiju, putem mejla: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript. postave pitanja na koja žele da dobiju odgovor. Na taj način ćemo zajedno sa njima kreirati sadržaje i voditi računa da im svaku temu približimo na način koji je njima blizak – zaključio je dr Jocić.

Celu emisiju možete poslušati OVDE.