Радиофреквентен третман


kapilari1

Отстранување на капиларите со радиофреквентен третман è современ метод што користи термокоагулација за безбедно и ефикасно третирање на капиларите од кој било дел од телото. Методот е развиен од страна на васкуларни хирурзи за лекување на малите вени – капилари, кои не можат да се лекуваат со склеротерапија. Радиофреквентен третман, исто така, може да се користи за отстранување на вените кои се наоѓаат на местата што се тешки за третман, вклучувајќи ги лицето, зглобовите и колената. Отстранување на капиларите подразбира термокоагулација што моментално го затвора крвниот сад. За процедурата се потребни 15-30 минути.

кои се кандидатите за отстранување на капиларите?

Сите возрасни лица со добро општо здравје со проширени капилари и со желба за брза процедура, без губење време. Радиофреквентен третман è идеален за третирање на проширените капилари каде и да се појават, вклучувајќи и подрачја за кои другите третмани не се погодни.

Подрачја што можат да бидат третирани:

  • нозе
  • раце
  • глуждови
  • колена
  • лице

Радиофреквентен третман не се препорачува на:

  • лица со епилепсија
  • лица со нарушувања на коагулација
  • лица со пејсмејкер
  • бремени жени

КАКО СЕ ИЗВЕДУВА ПРОЦЕДУРАТА?

После чистењето на местото на убод, се користи мошне тенка игла со која се затвораат малите крвни садови. После тоа, капиларите ќе бидат затворени и брзо ќе исчезнат. Процедурата просечно трае околу 30 минути и не е потребно да се носат еластични чорапи. Бидејќи во радиофреквентниот третман се користат мошне тенки игли, повеќето од пациентите не чувствуваат никаква болка. Многу ретко тоа може да биде чувство слично како благо штипење. На голем број од пациентите им е доволен само еден третман, а на помал број 2-3 третмани за постигнување оптимален резултат.

ЗАКРЕПНУВАЊЕ

После оваа процедура не е потребно закрепнување, бидејќи не е потребно да се носат еластични чорапи, поради што пациентите веднаш можат да им се вратат на своите секојдневни активности, вклучувајќи и да одат на работа.

КОГА РЕЗУЛТАТИТЕ СТАНУВААТ ВИДЛИВИ?

После примената на радиофреквентен третман, промените се уочливи веднаш после процедурата, а особено во наредни неколку дена. Радиофреквентниот третман дава траен резултат.

КОИ СЕ ПРЕДНОСТИТЕ НА РАДИОФРЕКВЕНТНИОТ ТРЕТМАН ВО ОДНОС НА ДРУГИТЕ ПРОЦЕДУРИ?

Најважните предности се дека процедурата è помалку болна и дека не остануваат модринки. Покрај тоа, таа дава можност за третирање на подрачјата како што се колена, глуждови и лице, поради високиот степен на безбедност.

Ласерски третман на капилари

Радиофреквентен третман на капилари


Центарот е основан од страна на васкуларниот хирург д-р Дарио Јоциќ по долгогодишно искуство и од желба на пациентите од овој дел на Европа да им ги овозможи сите светски, современи, минимално инвазивни методи на лекување на проширените вени.

КЛИНИКА


Трешњиног цвета 1ж 
Нов Белград, Србија

+381 66 488 800

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

ИНСТАГРАМ


@dr.jocic.lecenje.vena


Website by mzlaki-logo Studio Mzlaki