Proširene vene nisu kožna bolest - Prvi podcast o proširenim venama

Vaskularni hirurg dr Dario Jocić iz Centra za savremeno lečenje vena se već duži niz godina bavi individualnim pristupom lečenju proširenih vena savremenim metodama.

S obzirom na nove okolnosti i na razumljiv strah pacijenata, od 1. decembra 2020. godine, pacijentima će na raspolaganju biti prvi podcast o proširenim venama koji će iz emisije u emisiju davati odgovore na različita pitanja koja muče obolele.

- Ova godina nas je naučila da stare stvari radimo na novi način. Zato smo odlučili da svoje iskustvo i svakodnevni rad približimo pacijentima koji su se našli u nezavidnom položaju zbog situacije sa pandemijom. Sve informacije koje su im potrebne biće obrađivane kroz emisije, ali to svakako neće zameniti njihov odlazak vaskularnom hirurgu. Cilj je da im pomognemo i podržimo njihovu odluku o početku lečenja ove bolesti, uprkos okolnostima u kojima se svi zajedno nalazimo – objasnio je dr Jocić.

Broj novoobolelih od venske bolesti je u porastu svuda u svetu, zahvaljujući načinu života koji vodimo, ali i zbog nedovoljne fizičke aktivnosti. Većina pacijenata sa venskim oboljenjima ne shvata ozbiljnost svog stanja, dok nepravilno lečenje doprinosi značajnoj pojavi invaliditeta, kao i čestih odsustvovanja sa posla i nemogućnosti obavljanja određenih aktivnosti.

- Već u prvoj podcast emisiji smo odlučili da predstavimo značaj pravovremenog i pravilnog lečenja proširenih vena. Ova bolest se ne leči kremama i gelovima, već je hirurški pristup prvi i pravi izbor kako kod nas tako i u svetu. Pacijenti prilikom korišćenja raznih proizvoda osećaju trenutno olakšanje i ublažavanje simptoma, ali to ne zaustavlja dalji razvoj bolesti – izjavio je dr Jocić.

Pored ove teme, kroz emisije će biti predstavljeni svi metodi savremenog lečenja, oblici venske bolesti i komplikacije, kao i procedura koju pacijent prolazi od prvog pregleda do poslednje kontrole.

- Pacijenti će imati mogućnost da, iz emisije u emisiju, putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. postave pitanja na koja žele da dobiju odgovor. Na taj način ćemo zajedno sa njima kreirati sadržaje i voditi računa da im svaku temu približimo na način koji je njima blizak – zaključio je dr Jocić.

Celu emisiju možete poslušati OVDE.