Proširene vene nisu kožna bolest - Prvi podcast o proširenim venama

Proširene vene nisu kožna bolest - Prvi podcast o proširenim venama

Vaskularni hirurg dr Dario Jocić iz Centra za savremeno lečenje vena se već duži niz godina bavi individualnim pristupom lečenju proširenih vena savremenim metodama. S obzirom na nove okolnosti i na razumljiv strah pacijenata, od 01. decembra 2020. Godine, pacijentima će na raspolaganju biti prvi podcast o proširenim venama koji će iz emisije u emisiju davati odgovore na različita pitanja koja muče obolele.

Opširnije

Lečenje proširenih vena bezbednim procedurama

Lečenje proširenih vena bezbednim procedurama

Sveobuhvatne mere zaštite i predostrožnosti koje se primenjuju, dozvoljavaju da i u vreme epidemije, pacijenti blagovremeno reše probleme sa proširenim venama koje su u proteklom periodu odlagali. Ovoj grupi pacijenata neophodan je odlazak kod vaskularnog hirurga i primena adekvatne hirurške procedure kako bi se izbegle potencijalne komplikacije koje dalje mogu narušiti zdravlje i svakodnevni život - izjavio je dr Dario Jocić, vaskularni hirurg.

Opširnije

Lečenje proširenih vena uz mere zaštite

Lečenje proširenih vena uz mere zaštite

Pacijentima je, usled globalne pandemije, sve teže da se odluče šta da rade kada se suoče sa medicinskim problemom koji trenutno ne ugrožava njihovo zdravstveno stanje. Kada je koronavirus ocenjen kao ozbiljna pretnja manje bitne intervencije i lečenja su zaustavljena. Odnosno, sve što nije bilo neophodno i hitno, iako je imalo veze sa zdravljem, je odloženo. 

Opširnije

Kretanje je neophodno kod proširenih vena

Kretanje je neophodno kod proširenih vena

Period neaktivnosti proteklih meseci, uticao je na pogoršanje stanja na krvnim sudovima kod pacijenata koji boluju od proširenih vena. Dugotrajno sedenje, ležanje i daleko manje šetnje i fizičke aktivnosti podstaklo je niz faktora koji doprinose pojavi tegoba kod ove grupe bolesnika.

Opširnije

Lečenje vena doprinosi kvalitetu života

Lečenje vena doprinosi kvalitetu života

Proširene vene su globalni problem koji je u porastu, a poslednja statistika govori da ova bolest u manjoj ili većoj meri pogađa različite starosne grupe oba pola. Problem sa venama se javlja nešto češće kod žena pa su proširene vene prisutne kod oko 8% žena starosti od 20 do 29 godina, 41% žena starosti 50-59 godina i 72% žena starosti 70-79 godina.

Opširnije

Laser leči proširene vene

Laser leči proširene vene

Endovenski laserski tretman (EVLA) je izuzetno efikasna, minimalno invazivna procedura za lečenje proširenih vena. To je jedna od najsavremenijih metoda za lečenje proširenih vena, koja se u svetskoj medicini primenjuje već dugi niz godina tokom kojih se pokazala kao izuzetno efikasna (uspešnost lečenja od 98% i više) i neproblematična po pitanju komplikacija, zbog čega je postala izuzetno popularna širom sveta.

Opširnije

Medicinski lepak - najnovija metoda lečenja proširenih vena

Medicinski lepak - najnovija metoda lečenja proširenih vena

Proširene vene su oboljenje krvnih sudova, prevashodno donjih ekstremiteta, koje zahvata veliki deo populacije. Normalno je da vene vode krv prema srcu, dok kod bolesti vena dolazi do pogrešnog smera kretanja krvi, odnosno krv se vraća prema nogama i iz tog razloga vene na tom delu tela bubre i proširuju se. Pošto se venska krv zadržava u nogama, bolesnici imaju tegobe u vidu bolova, grčeva, svraba...

Opširnije

Venski sistem i nastanak proširenih vena

Venski sistem i nastanak proširenih vena

Osnovna uloga vena jeste da vraćaju krv sa periferije tela ka srcu. Kada su zdrave, uz pomoć zalistaka savlađuju dejstvo zemljine teže, i ovaj proces odvija se bez većih problema. Do usporavanja toka krvi i njenog zadržavanja u venama dolazi kada su zalisci degenerativno promenjeni, što vremenom stvara proširenja, najčešće na nogama. Proširene vene češće se javljaju kod žena, ali ni muškarci nisu pošteđeni ovih promena.

Opširnije

Proširene vene i kompresivna terapija

Proširene vene i kompresivna terapija

Proširene vene sa udruženim simptomima i komplikacijama čine najčešće oboljenje krvnih sudova nogu. Često se početni simptomi ove bolesti zanemaruju ili ignorišu što kasnije dovodi do ozbiljih komplikacija. Suština upotrebe čarapa za vene jeste uspostavljanje pritiska na sistem dubokih vena čime se nadoknađuje oslabljena funkcija zida krvnog suda i time se pospešuje krvotok, odnosno vraćanje krvi u srce.

Opširnije


Centar je osnovao vaskularni hirurg dr Dario Jocić nakon dugogodišnjeg iskustva i iz želje da pacijentima, u ovom delu Evrope, omogući dostupne sve svetske, savremene, minimalno invazivne metode lečenja proširenih vena.

 

KLINIKA


Trešnjinog cveta 1ž
Novi Beograd

+381 66 488 800

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

INSTAGRAM


@dr.jocic.lecenje.vena


Website by mzlaki-logo Studio Mzlaki