Utisci

 

Moje iskustvo –lasersko uklanjanje vena

Pre nekoliko godina, počela sam da razmišljam kako da rešim svoj problem sa venama.

Nisam imala bolove ali posle druge trudnoće, vene su počele da bivaju vidljivije da bi posle izvesnog vremena nastale  kvržice koje su postajale sve veće. Pokušavala sam sa raznim kremama ali rezultati su izostali. Jedino rešenje bila je operacija.

Na pregledu kod doktora na jednoj državnoj klinici rečeno mi je da je neophodna  tkz. klasična operacija, sa opštom anestezijom, tako da bi se prvo radila jedna noga, pa pravila pauza od mesec dana, a onda i druga. To mi je izgledalo suviše komplikovano, naročito podatak da ću u mesec dana dva puta dobiti totalnu  anesteziju. Takodje, sam oporavak bi prilično dugo trajao, sto mi se nikako nije uklapalo u životne planove. Počela sam da se raspitujem za druge metode operacije.

Na preporuku kumine prijateljice pozvala sam Dr Daria Jocića, koji mi je objasnio da se moj slučaj može rešiti laserskom operacijom. Tom prilikom, rečeno mi je da će se operacija raditi u lokalnoj anesteziji, obe noge odjednom, da ću ukoliko želim, ostati u bolnici jednu noć i već sutradan biti puštena i da ću  četiri nedelje  nositi  specijalne medicinske  carape. Bilo mi  je potrebno  manje od pet minuta da se odlučim za ovaj vid operacije.

Sve je proteklo u najboljem redu i onako kako mi je doktor objasnio, čak i bolje s obzirom da mi je predočio kako je moguće da će biti manjih bolova. Bolovi su, na moje oduševljenje, izostali, jedina neprijatnost su medicinske čarape koje su prvih dana dosta nezgodne  u smislu oblačenja i svlačenja i jakog stezanja ali se vrlo brzo udje „u štos” tako da ni to ne predstavlja problem kasnije.

Nakon 7 dana, skinuli su mi konce,oporavak je tekao u najboljem redu, ružnih vena više nije bilo, vratila sam se na posao, a pravi utisak sam dobila kada su se i modrice povukle. Sada, dva meseca posle operacije,ostale su samo sitne tačkice koje će se takodje vremenom povući.

Najiskrenije preporučujem Dr Daria Jocića i njegov tim u  klinici ST Medica koji su  veoma profesionalni, ljubazni, a uslovi za boravak pacijenta fenomenalni.

Ako bude bilo potrebe ponovo ću se odlučiti za isti metod, odnosno lasersko uklanjanje vena.

Dejana, 41. Godina

 

Problem sa proširenim venama na nozi sam imala više od 10 godina. Nisam imala hrabrosti da donesem odluku vezano za odlazak na operaciju, budući da su moji prijatelji koji su radili tzv. klasičnu operaciju vena, iskusili bolove jakog intenziteta i u dugom trajanju nakon operacije.

Međutim, u aprilu 2012. godine, poznanica mi je preporučila Dr Daria Jocića, vaskularnog hirurga, koji radi operaciju proširenih vena putem lasera, tzv. endovenskim laserskim tretmanom, u opštoj bolnici ST Medica u Beogradu. Ubrzo sam zakazala pregled, a nakon toga i operaciju. Sama operacija rađena je u lokalnoj anesteziji i opisala bih je kao jedan prijatan događaj, koji traje oko sat vremena. Postoperativni tok mi je tekao takoreći bez bolova, jer nakon operacije uopšte nisam imala potrebe da uzimam tablete protiv bolova.

Moj ukupan utisak vezano za ovu intervenciju se ogleda u visokoj profesionalnosti, umeću i ljubaznosti Dr Daria Jocića i celog tima bolnice ST Medica, kao i velikom konforu kako za vreme same intervencije, tako i u celom postoperativnom toku. Na jedan relativno lak način rešava se veliki zdravstveni problem koji uzrokuju proširene vene.

Srdačno,
Ivana, 31

 

Operisao sam vene na jednoj nozi pre nekih 10-ak godina, ali su se problemi i komplikacije sa prosirenim venama ponovo pojavili na istoj, kao i na drugoj nozi. Prvi put sam imao hirurški zahvat u državnoj bolnici i ostali su ožiljci. Oporavak je bio dug i težak, zahtevao je mirovanje i podignutu nogu, oko mesec dana… I nakon toga nošenje elastičnih čarapa. Inače zbog genetske predispozidije i prirode moga posla koje zahteva dugo stajanje, problemi sa proširenim venama su se ponovo pojavili. Pošto sam sada morao ponovo na operaciju, odlučio sam se za lasersku operaciju.

Operacija laserom izvrsio je dr Dario Jocić mr. sci. med. u opstoj bolnici „ST medica“ u Beogradu 01.02.2012.
Pre intervencije obavlja se vaskularni i ultrazvučni pregled vena. Intervencija se vrši u lokalnoj anesteziji. Po zavrsetku, navlači se kompresivna čarapa po meri, nakon čega sledi oporavak i možeš slobodno da ustaneš i hodaš.

Oporavak je mnogo brži i praktično bezbolan u odnosu na prethodno iskustvo.

Imao sam malo podlive po nogama sto je normalno kad je ta operacija u pitanju, rezovi su toliko mali da se skoro neće ni videti.
Glavna prednost je činjenica da je laserski tretman minimalno invazivan i ne zahteva hospitalizaciju kao i sama činjenica da je najmanje rizičan.

Zbog svoje efikasnosti, bezbolnosti, sigurnosti, izostanka komplikacija, komfornosti i veoma visokog procenta uspešnosti laserska metoda predstavlja metodu prvog izbora u lečenju proširenih vena koja omogućuje pacijentima već sledećeg dana povatak u svakodnevne aktivnosti.

Osoblju u ovoj bolnici hteo bih da zahvalim pre svega na profesionalnom odnosu.

Na kraju, posebno bih se zahvalio dr Jociću na profesionalnom odnosu, stručno izvedenom operativnom zahvatu i odličnim postoperativnim rezultatima.  

S poštovanjem,

Nikola 42

 

Dr Jociću,
Ovom prilikom želim da Vam izrazim neizmerno poštovanje i zahvalnost, pre svega kao osobi, a potom i kao stručnjaku.
Naime, navodim ovim redosledom, iz razloga što ste na mene ostavili veliki utisak kao skroman, human čovek, pun razumevanja i nenametljivosti prema svojim pacijentima, što Vas čini posebnim.
Kada ste Vi bili u pitanju i vrsta zahvata koja mi je radjena (laser. operac. vena), nisam imala nikakvu preporuku, sem interneta. Desila mi se jedna okolnost, da pred sam polazak na intervenciju, u razgovoru sa jednim poznanikom, dobijem od njega ohrabrenje da sam napravila pravi potez, što sam baš Vas odabrala za svog lekara, jer je imao sve reči hvale za Vas. Kod njega je takodje radjena ista vrsta zahvata, samo komplikovanija, a veoma uspešna, da je on bio prezadovoljan ishodom.
Moje iskustvo sa Vama je takodje prelepo, da svima onima koji budu imali bilo kakve probleme sa venama, imaće moju savršenu preporuku.
U to ime, želim Vam mnogo uspeha i sreće u poslu i još mnogo prezadovoljnih pacijenata, koji će Vam biti najbolji marketing, jer Vi to zaista zaslužujete.
S poštovanjem,
Jelena.

 

Dragi doktore, evo kratkog komentara

Problem sa proširenim venama sam imala nekih šest, sedam godina, i za sve to vreme, nisam se usudila da probam da ga rešim putem operacije.

Zahvaljujući Vama, stekla sam utisak da bi operacija laserom bila pravo rešenje. Moram priznati da sam pre razgovora sa Vama, bila jako skeptična po pitanju ove vrste intervencije.

Operacija je protekla savršeno, bolova gotovo da nije ni bilo. Odmah posle operacije, istog dana, mogla sam da hodam, što mi je bilo potpuno neverovatno. Naravno, proširenih vena, više nema.

Sve u svemu, jako sam zadovoljna i preporučila bih svakom ko ima isti problem, ovu vrstu intervencije.

Veliko hvala Vama i celom timu ST Medic-e.

Vaš prezadovoljni pacijent

Jelena P.