PRESS

Dr Dario Jocić, vaskularni hirurg iz Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, kaže za Dr Kurir da je naše stanovništvo ugroženo zbog visokog procenta onih koji imaju prekomernu težinu, zbog njihove fizičke neaktivnosti, a posebno veliki problem predstavlja izuzetno mnogo pušača.

– Moramo biti svesni toga da je više od 50 odsto smrti u svetu izazvano nekim oboljenjem koje je u vezi sa srcem. Trenutno se nalazimo na prvom mestu po broju umrlih od ateroskleroze, teškog oboljenja srednjih i velikih mišićnih arterija, a na drugom mestu u Evropi po broju smrtnih slučajeva izazvanih šlogom. Veoma je važno da ljudi shvate kolika opasnost po njihovo zdravlje postoji i da što pre promene stil života – upozorava dr Jocić.

Članak dnevnog lista “Kurir” povodom obeležavanja svetskog dana srca u Srbiji možete pročitati u celosti klikom na link ovde.

 

 

– Postoji više metoda lečenja proširenih vena. Pre svega kreće se s medikamentima, preparatima sa acetil-salicilnom kiselinom i preparatima diosmina. U lečenju se koriste kompresivne bandaže (elastične čarape za vene) i klasična hirurška tehnika (striping) uz dodatnu flebektomiju, odnosno odstranjivanje onih proširenih vena koje se vide kao čvorovi na nogama. Problem može da se reši i klasičnom skleroterapijom, skleroterapijom uz pomoć pene i endovenskim procedurama (radiofrekventnom i laserskom ablacijom) – kaže dr Jocić.

Članak “Laser umesto skalpela” magazina “Stil” možete pročitati u celosti klikom na link ovde.

 

 

U terapiji proširenih vena dr Dario Jocić mr sci. med. preporučuje čarape za vene svetskog lidera u proizvodnji kompresivnih čarapa Sigvaris. Vrhunskog su kvaliteta i modernog dizajna, ispunjavaju sve zahteve savremene žene i muškarca. Stimulišu cirkulaciju krvi i otklanjaju osećaj teških i umornih nogu.

Članak “Laser za vaše noge” magazina “Gloria” možete pročitati u celosti klikom na link ovde.

 

 

U našoj zemlji je uvođenje endovenskog laserskog tretmana (EVLA) još na početku iako se u svetskoj medicini praktikuje već desetak godina.

U tom periodu, ovaj metod se pokazao posebno efikasnim (uspešnost lečenja od 98 odsto i više) i neproblematičnim po pitanju komplikacija, zbog čega je ova metoda postala popularna širom sveta.

Toplota koja se oslobađa na vrhu laserske sonde (fototermički efekat) izaziva promene unutar i u zidu venskog krvnog suda, nakon čega dolazi do skupljanja (slepljivanje) vene. Krajnja posledica je zatvaranje protoka krvi kroz njen tretirani deo.

Članak “Laserski tretman proširenih vena” magazina “Lisa” možete pročitati u celosti klikom na link ovde.

 

 

Kakav učinak ima LASER?

Toplota koja se oslobaća na vrhu laserske sonde (fototermički efekat), izaziva promene unutar i u zidu venskog krvnog suda nakon čega dolazi do skupljanja vene. Krajnja posledica je zatvaranje protoka krvi kroz tretirani deo vene.

Članak “Laser leči proširene vene” portala “Estetika, hirurgija & nkozmetika” možete pročitati u celosti klikom na link ovde.